PONUKA NA VIANOCE 2018
pre Váš vianočný stôl, ako vianočný darček rodine, priateľom, obchodným partnerom

Tradične Vám prinášame našu ponuku – pravého kaviáru z jeseterov rôznych druhov Beluga, Sibírsky jeseter, Ruský jeseter, Sterlatka, Perzského jesetera a bielych jeseterov. K ponuke z roku 2017 sme pridali ese pravý kaviár produktovej línie „Privilege“ a tiež filety z mäsa jeseterov naložených v olivovom oleji.




BELUGA GIAVERI SIBERIAN KAVIÁR
„Štýlové čierne zlato“

Keď sa hovorí o kaviári, obyčajne je reč o kaviári „Beluga“. A treba podotknúť, že oprávnene. Mohutná veľkosť v šedej až čiernej farby, delikátnou chuťou a aurou luxusu jednoducho nemôže ujsť pozornosti. Jeho chuť je bohatá a pritom veľmi jemná. Jednoducho nezabudnuteľná. Trvá to takmer dve dekády, kým jeseter Beluga (Vyza veľká) dosiahne zrelosť, a len takýto jeseter sa môže stať darcom ikier, čo je aj príčinou, že je tak vzácny.
Cena v EUR | |||
30 g | 50 g | 100 g | |
Beluga Giaveri Siberian | 140,00 | 195,00 | 320,00 |
Špecifikácia : jeseter Huso huso x Acipenser Baeri. Vo všeobecnosti nazývaný Beluga Sibirsky jeseter. Ikry sa odoberajú po dosiahnutí veku 12 rokov, veľkosť ikier 2,9 – 3,0 mm plus. Farba od tmavohnedej až po čierny, chuť – delikátna mäkká maslová.
SIBERIAN GIAVERI IMPERIAL KAVIÁR
„ Matka všetkých kaviárov“

Sibírsky jeseter môže byť nazývaný pravou matkou moderného kaviáru. Keď prví pionieri začali kultivovať sibírskeho jesetera v okolí Bordeauex vo Francúzsku zožali zväčšia len výsmech expertov. Čas im však priniesol úspech a prišiel prekvapujúci úspech. Vznikol kaviár, ktorý sa stal mimoriadne obľúbeným po celom svete. Tento kaviár si dlhodobo drží vysokú kvalitu a expresívnu chuť a spoločne s prijateľnou cenou dobýva svet. Kaviár zo Sibírskeho jesetera je porovnateľná so slávnym kaviárom z jesetera Osetra.
Cena v EUR | |||
30 g | 50 g | 100 g | |
Sibirian Giaveri Imperial | 99,00 | 125,00 | 199,00 |
Špecifikácia : jeseter Acipenser baerii nazývaný Sibírsky jeseter. Ikry sa odoberajú vo veku jesetera 6 rokov. Veľkosť ikier je 2,7 mm. Farba hnedá až tmavohnedá. Pevná a bohatá textúra. Chuť delikátna s náznakom jódovej stopy.
OSSETRA GIAVERI CLASSIC / IMPERIAL KAVIÁR
„Žlté zlato na jazyku“

Tento kaviár pochádza z jeseterov druhu Ossetra, ktorých pôvodným domovom bolo Kaspické more. Vďaka starostlivému a výberovému šľachteniu sa počas dlhých rokov podarilo získať kaviár excelentnej kvality. Zrelé, aromatické a pevné ikry a intenzívna chuť orechov robí z tohto kaviáru jeden z najžiadanejších pre špičkovú medzinárodnú gastronómiu. Kaviár Ossetra patrí jednoznačne k najlepším kaviárom na svete.
Cena v EUR | |||
30 g | 50 g | 100 g | |
Ossetra Giaveri Classic | 107,00 | 135,00 | 220,00 |
Ossetra Giaveri Imperial | 122,00 | 159,00 | 270,00 |
Špecifikácia : jeseter Acipenser gueldenstaedtii známy aj pod menom Ruský jeseter. Ikry sa odoberajú vo veku jesetera 8 rokov. Veľkosť ikier : Classic 2,5 mm, Imperial 2,8 mm. Farba svetlohneda, zlatohnedá. Chuť extrémne dobrá, delikátna nevtieravá chuť mora a chutí orecha.
SEVRUGA GIAVERI IMPERIAL KAVIÁR
„Ryba malá, chuťou veľká“

Kaviár z jesetera Sevruga (Jeseter hviezdovitý) je dnes už raritou a nedostupný, ale je to jeho nový nástupca, a to veľmi dôstojný – Sterlatka. Lososovitá, skoro sardinkovitá rybka nám dáva drobnejší mäkký kaviár s bohatou aromatickou chuťou orechov a mora.
Cena v EUR | |||
30 g | 50 g | 100 g | |
Sevruga Giaveri Imperial | 95,00 | 140,00 | 260,00 |
Špecifikácia : jeseter Acipenser stellatus známy pod menom Jeseter hviezdovitý. Ikry sa odoberajú vo veku jesetera 5 rokov. Veľkosť ikier 2,2 mm v šedohnedej farbe.
HAUTE COUSINE CAVIAR
„Výber šéfkuchára“

Výber šéfkuchára spájajúci tie najlepšie chute jednotlivých kaviárov, elegantný a mohutný vzhľad, jednoduchosť v kulinárskom použití. Darcom tohto vynikajúceho kaviáru je albín v rode jeseterov – Biely jeseter.
Cena v EUR | |||
30 g | 50 g | 100 g | |
Haute Cousine Giaveri | 89,00 | 109,00 | 169,00 |
Špecifikácia : jeseter Acipenser Transmontanus nazývaný Biely jeseter. Odber ikier vo veku jesetera 8 rokov,ikry vo veľkosti 2,9 -3,0 mm a viac. Farba ikier šedočierna až čierna. Chuť delikátna, maslová.
PERSIAN OSSETRA
„ Zlatá vzácnosť orientu“

Najzriedkavejšia špecialita z Perzskej Ossetry – malo dostupná dokonca i z farmového chovu a vo voľnej prírode už len veľmi vzácny výskyt. Ikry majú nádhernú zlatú farbu a unikátnu chuť. To všetko robí tento kaviár najluxusnejšou delikatesou vôbec. Tento kaviár je k dispozícii len v baleniach od 200 g vyššie, ale pretože ide o mimoriadne luxusný tovar pokúsime sa zabezpečiť balenie aj 100 g.
Cena v EUR | ||
100 g | 200 g | |
Persian Ossetra Giaveri | 1050,00 | 1850,00 |
Špecifikácia : jeseter Acipenser Persicus, prezývaného Perzský jeseter. Zber ikier vo veku jesetera 10 rokov. Veľkosť ikier 2,9 -3,0 mm a viac. Farba : zlatá. Chuť – unikátna maslovo-orechová.
BAERII HERITAGE
„Ekonomická voľba“

Kaviár Baerii Heritage je vhodnou voľbou pre zákazníkov, ktorí „to chcú skúsiť za rozumné peniaze „ Ide o chuťovo plnohodnotný kaviar Siberian, ktorý máme v ponuke pod prívlastkom „Imperial“ .Baerri Heritage je vlastne identický kaviár zo Sibírskeho jesetera (Acipenser Baerii), len veľkosť ikier je menšia.
Cena v EUR | |||
30 g | 50 g | 100 g | |
Baerii Giaveri Heritage | 89,00 | 120,00 | 180,00 |
PRIVILEGE PRODUKTOVÁ SERIA
Chuťovo bohatý a plnohodnotný kaviár veľmi úspešne odskúšaný na Vianoce 2017. Podobne ako Baeri Heritage /určený pre taliansky trh/ ide o prvotriedny tovar, ktorý je „handikepovaný“ len menším priemerom zrna kaviára. Jeseter : Acipenser Gueldenstaedtii *Jeseter Ruský druh Ossetra.
V ponuke máme :
- Privilege White Diamond v balení : 10 g, 30 a 50 g v plechovke
- Privilege Red Ruby 100 g plechovka
Ceny :
White Diamond | 15 g | 22,00 EUR/ks |
White Diamond | 30 g | 40,00 EUR/ks |
White Diamond | 50 g | 75,00 EUR/ks |
Red Ruby | 100 g | 120,00 EUR/ks |
GIAVERI DARČEKOVÉ BALENIA KAVIÁRU
a/ Korunný princ – elegantné čierne darčekové balenie pre 1 ks 30 g alebo 50 g balenia o rozmeroch 20 x 20 x 4 cm s priehľadným blistrom. Balenie obsahuje 2 špeciálne kaviárové lyžičky vyrobené z čistej perlete morských lastúrnikov.
Cena : 10 EUR/balenie plus cena kaviáru v balení, ktorý je volitelný.

b/ Kráľ a kráľovná – elegantné čierne darčekové balenie pre 2 ks 30 g alebo 50 g balenia o rozmeroch 20 x 20 x 4 cm s priehľadným blistrom. Balenie obsahuje 2 špeciálne kaviárové lyžičky vyrobené z čistej perlete morských lastúrnikov.
Cena : cena darčekového balenia je v cene zvolených typov kaviáru, ktoré tvoria obsah balenia.

c/ Cárska trilógia – elegantné čierne darčekové balenie pre 3 ks 30 g alebo 50 g balení o rozmeroch 20 x 20 x 4 cm s priehľiadným blistrom. Balenie obsahuje 2 špeciálne kaviárové lyžičky vyrobené z čistej perlete morských lastúrnikov.
Cena : na celé darčekové balenie vrátane obsahu t.j. zvolených typov kaviárov zľava 5 percent z celkovej hodnoty.

d/ štandardné balenie 10,5 x 10,5 x 3 cm pre jednotlivé individuálne typy kaviáru /1 ks v balení/ a štandardné balenie – čierny kufrík 24,5 x 11 x 13,5cm pre objednávku 3 ks kaviárov a viac podľa svojho výberu. Čierny kufrík obsahuje polystyrénový box, chladiace medium, polystyrénové makro granule na ochranu tovaru a prospekt – recepty na podávanie kaviáru.
Cena : obe štandardné balenia sú v cene objednaného kaviáru.

NOVINKY PRE VIANOCE 2018
Pre Vianoce 2017 sme od nášho dodávateľa kaviárov z jeseterov pripravili novinku v podobe filetov z jeseterov naložené v olivovom oleji. Novinku sme úspešne, ale v obmedzenom rozsahu vyskúšali už minulý rok a ohlas bol veľmi pozitívny ….a preto tento sortiment predstavujeme oficiálne aj v našej tohtoročnej vianočnej ponuke.
Ceny :
a/ filety z bieleho jesetera : 8,00 EUR/ks
b/ filety z jesetera Ossetra : 9,00 EUR/ks
c/ filety z jesetera Beluga Siberian : 11,00 EUR/ks
Balenie : 150 g brutto/105 g netto v skle.
Káviarové pêle-mêle
Vytvorte si tú správnu atmosféru na Vašom stole
Kaviár sa najprv „ochutnáva očami“. Správne „aranžmá“ osloví a pozve k nezabudnuteľnému zážitku.
Večná kombinácia pre kaviár je kvalitné šampanské, šumivé víno či vodka.
Dbajte na čerstvosť kaviaru a tu je za priehrštie našich praktických rád a odporúčaní :
- Kaviár poteší aj sám o sebe – konzumovaný priamo z balenia kaviáru umiestneného na chladiacom médiu priamo na stole,
- Odporúčame jednoduchosť v servírovaní. Na ochutnávku odporúčame dávku 15 g na osobu. Pri servírovaní odporúčame 30 g na osobu, min. však 15 g.
- Pre 4 osoby odporúčaná dávka je 100 g kaviáru
- Užite malé čajové lyžičky. Vyhnite sa lyžičkám zo oceľe a nereze. Odporúčame perleťové resp. kostené lyžičky.
- Pre servírovanie odporúčame sklenenú misu s ľadom ako lôžko pre box s kaviárom. Udržíte tak správnu teplotu a arómu kaviáru.
- Servírujte spolu s hriankami mierne natretých maslom alebo teplými blinami.
- Ako vhodná a rýchla ingrediencia poslúži varene vajíčko, varené zemiaky.
- Kaviár je vhodný ako ingrediencia pre množstvo ďalších vynikajúcich jedál /viď náš receptár/ – odporúčame však kaviár pridávať len na pár momentov. Zachováte tým delikátnosť a textúru kaviáru.
- Na otvoreníe kovového balenia kaviáru použite hranu mince.
Správne skladovanie a manipulácia s kaviárom
Zachovanie nepretržitej správnej teploty kaviáru je mimoriadne dôležité. Udržíte tým všetky čerstvosť, chuť, farbu, celistvosť ikier, arómu a textúru kaviáru. Výrobca garantuje správne parametre, skladovanie a manipuláciu s kaviárov vrátane dokonalej tesnosti zvoleného balenia. Preprava sa realizuje buď prepravou chladiarenskými dopravnými prostriedkami resp. expresnými kurierskymi spoločnosťami pričom kaviár je dostatočne chránený a správna teplota je udržiavane polystyrénovými boxami a vloženými chladiacimi médiami, ktoré udržia požadovanú teplotu na 2-3 dni min resp. i viac /dodávky sa realizujú v decembri/.
V rukách zákazníka by kaviár mal hneď putovať do chladničky /nikdy nie do mrazničky/. Neotvorené balenie kaviáru Vám v chladničke vydrží 120 dní od dátumu balenia. Až balenie otvoríte – kavíár treba skonzumovať do 3 -4 dní.
Environmentálna udržateľnosť pri farmárskej produkcii kaviáru
Jesetery sú chránené a sú zaradené na zozname ohrozených druhov v súlade s Washingtonskou konvenciou. Chov jeseterov a predaj kaviáru je chránený a CITES / Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora/. Lov jeseterov je zakázaný s výnimkou malých množstiev a jeho realizácia je prísne kontrolovaná autorizovanými rybárskymi inštitúciami. Kaviar z voľne žijúcich jeseterov je na dnešnom trhu neexistujúcim pojmom – pokiaľ samozrejme nejde o neautorizované a nelegálne zdroje.
Nákup kaviáru z jeseterov chovaných na jeseterích autorizovaných fariem je prísne regulovaný a kontrolovaný čomu napovedá aj označovanie kaviáru k čomu slúži 18-miestny kód. Prvé 3 znaky označujú druh jesetera, ďalší znak označuje, či ide o voľne žijúce jesetery alebo produkt farmy /kodovací system sa použiva aj pre iné ryby ako jesetery/, ďalšie 4 znaky sú určen pre rok výroby, ďalšie 4 znaky označuju kód firmy producenta a posledné 4 znaky označujú výrobnú šaržu výrobku. Náš kaviár z farmy Giaveri v severnom Taliansku preto bude mať kód napr. pre kaviár z jesetera Beluga : HUS/C/IT/2016/XXXX/XXXX.
Chov jeseterov a výroba kaviáru
Chovateľský cyklus trvá niekoľko ročných dekád – v závislosti od typu chovaných jeseterov a vždy začína fázou výberu druhu určeného na tvorbu ikier a to veľmi starostlivým monitorovaním a predovšetkým za použitia výhradne neinváznych metód – medzi iným sa využíva ultrazvuk. Vďaka moderným technológiám a skúsenostiam chovateľ vie určiť veľkosť a farbu ikier a vie rozhodnúť o kvalifikovaní sa do ďalšej fázy resp. jeseter bude použitý na mäso pre reštauračný priemysel alebo bude spracovaný na údené /carpaccio/ resp. iné výrobky.
Vyprodukovaný kaviar /vajíčka/ sa na ďalších výrobných linkách pomocou moderných a špecializovaných technológii triedi a premýva na sitách, zbavuje sa nečistôt. Výsledkom musia byť vajíčka čisté a lesklé ako perly. Nasleduje proces jemného solenia, ktorý kopíruje tradičné ruské metódy a technolgie a samozrejme vlastné „know how“ výrobcu. Solenie je prirodzeným spôsobom prírodného uchovania vajíčok a chute kaviáru – metóda solenia sa nazýva „Malosol“, čo samo o seba hovorí, že sa používa veľmi malé množstvo soli.
Každá výrobná fáza chránená a veľmi prísne je kontrolovaná hygiena. Konečná fáza prebieha v tzv. „Bielej miestnosti“ vo výhradne sterilizovaných priestoroch a len výhradne za prítomnosti autorizovaných osôb a personálu chránených ochrannými prostriedkami viac než chirurgovia v nemocniciach.
Expirácia a chuť kaviáru
V okamihu ukončenia výroby kaviáru samotný výrobok je je ešte vhodný pre priamu konzumáciu a potrebuje určitú dobu k dozretiu.
Prvé dva mesiace svojho života kaviár ma takmer nepostrehnuteľnú chuť, vajíčka sú krehké, citlivé a mäkké – je to aj tým, že proces solenia nebol ešte zavŕšený, nie všetka soľ ešte stihla vniknúť do vajíčok a proces vylučovania olejov a tekutín z vajíčok stále pokračuje, čo je určujúce pre chuť a arómu.. Až v druhom mesiaci kaviár začne získavať svoju zamatovú chuť a eleganciu. Až vo štvrtom mesiaci sa vyprofiluje a zvýrazní kvalita kaviáru – jeho chuť a aróma, konzistencia a vzhľad vajíčok.
Kaviár sa ešte doladí, prebaľuje sa do požadovaných balení , označuje sa predpísaným značením a distribuuje sa ku konečným zákazníkom.
Nutričné hodnoty pre 100 g kavíáru /priemerné/ :
- Nutričná hodnota : 248 kcal
- Proteíny : 23,7 g
- Uhľohydráty : 3,15 g
- Vlhkosť : 53,29 g
- Popol : 4,26 g.
- Ingrediencie : kaviár z jesetera, soľ. E285.
ceny sú s DPH, dodané do domu zákazníka v Bratislave a okolí
pre viac informácií navštívte našu webovu stránku
Objednávka sa stáva záväznou jej potvrdením dodávateľom.
Závislosť na dostatočnom množstve objednávok.
Termín dodávky do Bratislavy/Prahy: December 2018/, osobne
Platba: po dodávke.
Najneskorší termín prijatia objednávok: 21.11.2018 email : zaba@zutom.sk, info@slovakiet.com